אנחנו רוצים ילד!

הריון ולידה / הכנה ללידה
מאת: שירלי אלימלך

בזמן האחרון נהייה באופנה לתכנן את ההיריון. יותר ויותר בני זוג מגיעים לייעוץ עם המילים "אנחנו רוצים ילד".

גישה רצינית כזאת, תכנון הריון רצוי מאפשרים להימנע מסיבוכים של היריון, לידה והתקופה שלאחר הלידה, מוריד משמעותית את הסיכון למומים מולדים וסיבוכים אצל העובר.

כיצד נכון להתכונן לתקופה זו מצדם של שני ההורים ומה לעשות, אם ההיריון הרצוי לא מגיע?

הכנה להיריון
כיצד בני הזוג אמורים להתכונן להתעברות?

על ההורים לעתיד יש לעבור בדיקות ולטפל בבעיות רפואיות. מומלץ גם לנהל אורח חיים בריא ולקחת ויטמינים. לבני זוג בריאים מספיקה הכנה כזאת בת שלושה חודשים. אמנם ישנו מספר מחלות, שהן רקע לא טוב להיריון, התפתחות העובר, עלולות לסבך את מהלך ההיריון, לגרוע במצב הבריאותי של האישה. לכן מצב בריאותם של בני הזוג, ובמיוחד של האישה, צריך להיות מוערך עוד לפני התעברות. ההיריון צריך להיות חסר סכנה לאם ולילד.

קרוב ל 15% מבני הזוג מצפים להיריון במשך שנים. מה לעשות אם לא נשארה תקווה?
קודם כל יש לפנות לייעוץ נשי, שם אפשר לערוך סדרת בדיקות וריפוי. השלב הבא - פנייה למומחה בתחום בעיות פריון. כיום מומחים לריפוי העקרות (גינקולוגים ואורולוגים) קיימים בכל מרכז בריות, יש להם הכנה והכשרה מיוחדות, והם מספקים עזרה לזוגות נשואים עם בעיות פריון.

אם האישה במשך חודשיים לא מצליחה להיכנס להיריון, האם זו סיבה לדבר על עקרות?
לא, מכיוון שעקרות - זה חוסר היריון אצל בני זוג בעלי גיל מתאים ללידה לאחר 12 חודשים של חיי מין סדירים ללא שימוש באמצעי מניעה. העקרות יכולה להיות גם אצל הגבר וגם אצל האישה.

ממה מתחילות הבדיקות?
מחיפוש מאובחן, כלומר מבירור הסיבות. בדיקות בני הזוג מתחילות מעריכת טסטים לאישה לנוכחות האובולוציה, והגבר צריך לעשות בדיקת זרע. בזמן השיחה עם הרופא הוא מברר הטם היו מחלות, ניתוחים, טראומות וסיבות אחרות, כולל - הרגלים רעים, תנאי עבודה, אשר עלולים להשפיע לרעה על מערכת ההרבייה.

אילו מחלות וטראומות בדיוק יכולות להפריע לבואו של ההיריון?
לגברים עלולות להיות מסוכנות אינפקציות שהיו בילדות, למשל, "חזרת", במיוחד אם המחלה עברה עם סיבוכים. מאוד מסוכנות גם טראומות של מערכת המין, שהתקבלו כתוצאה מרכיבה על אופניים, משחקים עם כדור, נפילות וכו'.
אצל נשים מדובר בנוכחות של סיבה אחת או שילוב של מספר סיבות לעקרות: סתימה בחצוצרות, גידולים, הפרעות הורמונליות וכו'.

באילו שיטות המומחים עוזרים לפתור את הבעיות הנ"ל?

ישנה שורת טיפולים בעקרות: תרופות, ניתוחים, שימוש בטכנולוגיה. התרופות עוזרות לרפא הפרעות הורמונליות ותהליכים דלקתיים. בניתוחים מסירים דפקטים אנטומיים, בין היתר שאריות של תהליכים דלקתיים אשר טיפול תרופתי בהם לא היה אפקטיבי.
אם הטיפול לא הביא להיריון, יש צורך לפנות לטכנולוגיה. מדובר בהפריה מלאכותית.

זה הרי עולה המון כסף ולא כל משפחה מסוגלת לעמוד בזה! מדוע צריך לשלם מיליונים על היריון?
לא ההפריה עולה המון כסף, אלא ההכנה אליה. הגוף הנשי מפריש ביצית אחת במחזור סדיר הטבעי שלה. בהפריה מלאכותית מגדילים את הפרשת הביציות. התרופות הללו באמת עולות לא מעט כסף. בנוסף, כדי לתחזק את ההיריון ש"העמיסו" על הגוף הנשי, צריכים להשתתף גם חומרים הורמונליים.
אם כל אחד היה שומר על הבריאות מילדות, היו הרבה פחות בעיות בחיים המבוגרים.

הריוןאפשר "להזמין" אצל מומחה לפריון בן או בת?
סלקציית המין אסורה בטכנולוגיית הפריה מלאכותית. זה גם נוגד את התהליכים הטבעיים. אמנם במחלות תורשתיות, שקשורות למין (המופיליה למשל), זה אפשרי.
האבחון של מחלות כאלו דורש הכנה טכנית וידע רב אצל המומחה, ועלות שלו גבוהה.

אנו מאחלים לקוראים שלנו ובמיוחד לצעירים שביניהם, יחס הוגן כלפי הבריאות, כדי שההיריון הרצוי יגיע בדרך טבעית ושלא יצטרכו לפנות לעזרת הרופאים.

הוסיפו תגובה
תגובות לכתבה




בניית אתרים  Eva software   כתבו לנו אודות RSS  RSS


כל הזכויות שמורות ל styler
כל התוכן המפורסם באתר הינו בבעלות הבלעדית של מקימי ועורכי האתר .
כל השימוש בתוכן של האתר מותר אך ורק באישור של בעלי האתר.