את נמצאת איתם כל יום, רוב היום. הם נמצאים לידך, עבדים איתך, אתם מחליפים מיילים, אוכלים יחד צהריים לפעמים, חלקם יושבים על המשבצת שלך וחלקם נמצאים בתפקידים שונים במערכת. אלה הם הקולגות שלך ואיתם חייבים להסתדר.
רוב הסיבוכים במערכות היחסים (אם אפשר להגדיר זאת כך) עם קולגות נובעים מהתנגשויות בתפקיד, ישיבה על אותה משבצת, ניגוד עניינים, חילוקי דעות, חוסר כימיה בעבודה, שיתוף פעולה לקוי, ולעיתים רבות גם קנאה וצרות עין.

אז איך שומרים על יחסים תקינים עם הקולגות מבלי להיות מבין גדול בפסיכולוגיה ואיך דואגים שהיחסים הללו לא יסתבכו ? באופן כללי, העצה הבסיסית הטובה ביותר שניתן כאן היא מאוד פשוטה.

התמקדי בעבודתך ותהיי בה הכי טובה. היי בטוחה כי בדרך זו תגיעי למטרתך ללא צורך בתככים ופוליטיקה. כל היתר נועד ליחסים שהסתבכו בין קולגות ויש צורך לפתרן.

הציעי עזרה

הושיטי יד בעת הצורך לקולגה שלך. כן, למרות שהסתכסכתם מוקדם יותר.
חשוב לא לעשות זאת בהתנשאות, אלא לציין שאת רוצה לסייע וזה הכל. התמקדות בעיקר תסיט אתכם מהזוטות. פעולה כזו קונה כל אחד כיון שהקולגה שלך יודע כרגע שמולו ניצבת אישה בוגרת ורצינית והוא לא יהסס לעמוד לצידך בשעת הצורך. עשי זאת למרות שלא יהיה לך חשק גדול לעזור לו, אלא כי זה קל ופשוט לביצוע וככל הנראה הוא יסרב בנימוס לעזרה המוצעת.

בקשי עזרה

הפוך על הפוך במקרה זה. כאן את מבקשת את עצתו של הקולגה בשיטה של פסיכולוגיה הפוכה. כשאת מבקשת עצה מקולגה את מעלה לו את האגו לשמיים ורוב האנשים ייתנו סיוע בדרך כלל. כשהוא יתמודד עם הבעיה אותה את מציגה בפניו, הוא בעצם נכנס לנעלייך וכך מתחילה להיווצר הבנה שתקל על התקשורת הבינאישית שלכם בהמשך הדרך.

חשוב להקפיד לא לבקש משהו בסגנון "אני צריך שתחתום לי ערבות על משכנתא.." אלא דברים שלא ידרשו ממנו מאמץ נפשי, מבצעי או פיזי מוגזם. בקשת הסיוע יוצרת הזדהות ומסייעת לשבור את הקרח. מדבר בפסיכולוגיה מאוד בסיסית.
הוסיפו תגובה
תגובות לכתבה




בניית אתרים  Eva software   כתבו לנו אודות RSS  RSS


כל הזכויות שמורות ל styler
כל התוכן המפורסם באתר הינו בבעלות הבלעדית של מקימי ועורכי האתר .
כל השימוש בתוכן של האתר מותר אך ורק באישור של בעלי האתר.