מתכונים
עוגת תפוחים וקוקוס
מצרכים:
200 גרם חמאה או מרגרינה
200 גרם סוכר
3-4 ביצים
3-4 כפות מיץ לימון
175 גרם קמח
75 גרם קוקוס טחון
1/2 כפית אבקת אפייה
חמאה או מרגרינה לשימון התבנית
פירורי לחם
800 גרם תפוחי עץ חמוצים
אבקת אפייה
אופן ההכנה:
לערבב את החמאה או המרגרינה עם הסוכר והביצים עד שהסוכר יימס. להוסיף 1-2 כפות מיץ לימון. לערבב את הקמח עם 50 גרם קוקוס טחון ואבקת אפייה.
לשמן תבנית אפייה עגולה בקוטר 26 ס"מ ולפזר בתחתית שכבה דקה של פרורי לחם. לקלף תפוח עץ אחד, לגלען, לגרד בפומפייה, להוסיף מיץ לימון ולערבב עם הבצק.
לשים את הבצק בתבנית לעוגה. לקלף את שאר התפוחים, לחתוך לחצי,
להוציא את הגלעינים, לעשות חתכים בצד של הקליפה.
להניח את התפוחים על הבצק בחלק הקמור כלפי מעלה ולאפות בתנור אשר חומם מראש לחום של 200 מעלות במשך כ 50 דקות.
10 דקות לפני שהעוגה מוכנה, לפזר מעל העוגה את שאריות הקוקוס הטחון. להוציא את העוגה מהתבנית,
לצנן ולפזר מעל אבקת סוכר.