מתכונים
עוגת סולת
מצרכים
1 כוס סוכר
1 כוס קוקוס
1 כוס קמח
1 וחצי כוס סולת
2 אבקת אפייה
1 וחצי כוסות מיץ תפוזים טרי
3/4 כוס שמן
6 ביצים
אופן ההכנה
לערבב בקערה את כל החומרים היבשים. להוסיף את כל השאר. לערבב הכל לעיסה אחידה. לצקת לתבנית בינונית, משומנת מעט.לאפות בחום של 170 מעלות במשך כ – 40 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
בינתיים, לבשל את הסירופ. 1 ורבע כוס סוכר, 1 כוס מים.
להביא לרתיחה בסיר קטן. להנמיך את האש, ולהמשיך לבשל תוך כדי ערבוב מדי פעם במשך כ – 20 דקות.
להוציא את העוגה מהתנור, לקחת קיסם ולנעוץ אותו בעוגה במקומות שונים ( ליצור מקום חלחול לסירופ ). לצקת את הסירופ על כל העוגה בעודה חמה, בעזרת כף.
לפזר קוקוס מלמעלה.
להמתין כרבע שעה לספיגת הסירופ לפני פריסת העוגה.
בתאבון!